Workshop beeldhouwen in gips

Wil je weten hoe je zelf beelden met gips maakt?
Deze workshopr richt zich op de vormtechniek zoals deze werd gebruikt door beroemde beeldhouwers als daar zijn Zadkine, Nic Jonk en Mari Andriessen.

De workshop begint met het bouwen van een frame waarop vervolgens lagen gips worden aangebracht en bijgewerkt. Na afloop heb je een heel goed idee over hoe zij werkten en ben je nog een kunstwerk rijker ook!

Het gebruikte materiaal is weerbestendig dus je kan je beeld gerust na voltooing ook buiten zetten.

Ook kan het eindresultaat vervolgens in brons worden gegoten of verder worden afgewerkt met bijvoorbeeld schilderingen en/of mozaiek.

Deze workshop is op aanvraag en geef ik aan maximaal twee personen tegelijk. Hij beslaat vier dagdelen van drie uur elk. Kosten: € 350,-
Cursus beeldhouwen en boetseren

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderen.

Beeldhouwen wordt in de zachtere steensoorten als speksteen, albast en/of serpetijn gedaan. Marmer is in overleg ook mogelijk. Het boetseren gebeurt in was of klei. Voor zowel het beeldhouwen als het boetseren geldt dat het leren kijken een belangrijke richtlijn is.

Wil je een beeld uit steen halen dan schaf je deze zelf aan. Dit omdat het juiste stuk steen voor iedereen anders is. Maar ik wil je daar natuurlijk wel mee helpen. Gereedschappen kun je tijdelijk lenen maar de aanschaf van raspen, vijlen en schuurpapier wordt wel aangeraden.

De materialen voor het boetseren, zowel klei als de was, is aanwezig. Voor was reken ik € 10,- per gebruikte kilo, Voor klei € 5,- per gebakken kilo. Gereedschappen zijn hiervoor aanwezig en mag je gebruiken. Voor het boetseren in was moet je wel bedenken dat je het eindresultaat in een ander materiaal als brons of gietcement moet, laten, gieten.

De cursus wordt aan een groep van maximaal acht mensen gegeven. Ze starten steeds in september en januari en vinden op dinsdagmiddag en donderdagavond plaats. Kosten: € 185,- per twaalf lessen van tweeënhalf uur.